HALlogoEen vakantie aan boord van een cruiseschip biedt goede mogelijkheden voor iedereen met een zorgbehoefte. De sleutel voor een ontspannen en goed verzorgde vakantie ligt bij de keuze in rederij en schip. De Holland America Line is een degelijke rederij die goede, veilige en ruim toegankelijke hutten kan aanbieden voor alle personen met een handicap en bepaalde zorgbehoefte.

Holland America Line was bijna 10 jaar geleden de eerste rederij die een speciaal tillift systeem aan boord van haar cruiseschepen introduceerde. Dankzij dit liftsysteem was het ook voor passagiers die gebonden waren aan een rolstoel op tenderbestemmingen mogelijk om aan land te gaan. Tegenwoordig is dit speciaal liftsysteem aan boord van 13 schepen van deze rederij aanwezig. De Holland America Line is altijd vooruitstrevend geweest in het bedenken van praktische oplossingen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Elk nieuw schip en elke keer dat een schip wordt gerenoveerd, wordt het zorgvuldig ontworpen met het oog op toegankelijkheid.

Alle cruiseschepen van de Holland America Line hebben rolstoeltoegankelijk hutten, maar de schepen van de Signature klasse (ms Nieuw Amsterdam en het ms Eurodam) en Vista klasse (ms Zuiderdam, ms Westerdam, ms Noordam en ms Oosterdam) hebben de meeste met 30 en 28 aangepaste hutten per schip. Hierdoor heeft u een ruime keuze in elke categoriesoort. De rolstoeltoegankelijke hutten hebben allen douches, de badkamer zelf is toegankelijk voor uw rolstoel. De douche heeft een verstelbare handdouche en stevige leuningen. Er zijn zelfs hutten met een privé balkon waarbij u met uw rolstoel toegang heeft tot uw eigen balkon. Bij de Holland America Line kunt u bij reservering extra faciliteiten opvragen, zoals een verhoogde toiletbril.

Holland America Line is ook geschikt voor personen met gehoorproblemen of een visuele handicap. De schepen hebben speciale kits, die bij reservering besteld kunnen worden met apparatuur voor visuele alarmen en versterkte telefoons voor in de hut en draagbare versterkers voor in de show lounge. De Explorations Cafe heeft een grote innovatie, t.w. Window-Eyes, een software applicatie die tekst op het internet voorleest aan de gasten met een visuele handicap. Bovendien zijn alle gemeenschappelijke ruimtes per rolstoel te bereiken.